ANTGİAD'ta Kadına Şiddet Toplantısı

ANTGİAD'ta Kadına Şiddet Toplantısı

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında "Cumhuriyetin İkinci...

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında "Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Çok Boyutlu Kadın Yoksulluğu" başlıklı toplantı düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğretim üyesi ve Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Mehmet Zanbak, ANTGİAD'ın konuğu oldu. Zanbak, ANTGİAD üyelerine, "Antalya'da Kadın Yoksulluğu: Çok Boyutlu Yoksulluk Üzerine Ekonometrik Bir Analiz" başlığındaki projesinin sunumunu yaptı.

Toplantının açılışında konuşan ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, Türk kadınının merhamet, şefkat, sevgi ve fedakârlığın sembolü olduğunu, tarih boyunca İstiklal ve İstikbal mücadelelerinde daima en ön safta yer aldığını hatırlattı. Başkan Sert, "Dünyanın birçok yerinde kadına Seçme Seçilme Hakkı verilmemişken, 5 Aralık 1934 yılında kadınlarımıza bu imkan tanınmıştı. Bu hakkın verilmesinde önderlik eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sonuna kadar sahip çıkan ANTGİAD olarak bizler kurulduğumuz günden bugüne ilkelerinden sapmadan çalışmaya, üretmeye ve katma değer sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

5 İLÇEDE ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğretim üyesi ve Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Mehmet Zanbak, gelişmekte olan ülkelerde kadınların önemli bir çoğunluğunun dezavantajlı konumda yer aldığını belirtti. Antalya'da yaşayan kadınların yoksulluklarının çok boyutlu olarak ölçülmesi için 2020 yılının Eylül ayında 5 ilçede (Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Serik), 400 çalışan ve evli kadınla yüz yüze görüşme yöntemiyle 82 sorudan oluşan bir anket uygulandığını belirten Zanbak, "Yapılan ölçümler neticesinde Antalya örneklemini oluşturan 400 kadının 267'sinin, yani yarıdan fazlasının en az 10 göstergede yoksunluk yaşadığı, bir başka ifadeyle yoksul olduğu tespit edilmiştir. Bir diğer ifadeyle Antalya kent merkezindeki çalışan ve evli kadınların yüzde 67'sinin çok boyutlu yoksul olduğu söylenebilir" dedi.

Zanbak, kadınların büyük çoğunluğunun evlerinde şiddete de maruz kaldığını hatırlattı. Zanbak, telafisi mümkün olmayan sonuçların doğmaması ve caydırıcılığın kalıcı olması adına politikacılara kanun yapma konusunda görev düştüğünü belirtti.

DHA

ANTGİAD'ta Kadına Şiddet Toplantısı

ANTGİAD'ta Kadına Şiddet Toplantısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler