Antalya'nın ilçelerinde Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Antalya'nın ilçelerinde Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Gaziler Günü dolayısıyla Antalya'nın bazı ilçelerinde tören düzenlendi.

Gaziler Günü dolayısıyla Antalya'nın bazı ilçelerinde tören düzenlendi.

SERİK'TE GAZİLER GÜNÜ TÖRENİ

Serik Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk, İlçe Emniyet Müdürü Suat Esin, gaziler, daire müdürleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk yaptı. Konuşma sonrasında öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.

serik-ilcesinde-19-eylul-gaziler-gunu-torenle-kutlandi.jpg

KEMER'DE GAZİLER GÜNÜ TÖRENİ

Kemer'de Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Belediye Başkan Vekili Ferhan Fidan, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gönen, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Gaziler Günü ile ilgili şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Kaymakam Dayanç, Başkan Vekili Fidan ve gaziler törenden sonra kahvaltı yaptı.

kemerde-gaziler-gunu-dolayisiyla-toren-duzenlendi.jpg

MANAVGAT'TA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Manavgat ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1921 yılında Sakarya Savaşı'nın ardından Atatürk'e gazilik ve mareşallik unvanı verilmesinin 99'uncu yılı münasebetiyle düzenlenen Gaziler Günü törenine Kaymakam Mustafa Yiğit, diğer yetkililer, ilçede yaşayan gazilerle birlikte siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Manavgat İlçe Askerlik Şube Başkan Vekili Personel Asteğmen Musa Durgut, yaptığı konuşmada, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze aldığını belirtti. 1921 yılında Anadolu'yu işgal etmek isteyen güçlere karşı Türk Milleti'nin büyük bir mücadeleye giriştiğini anlatan asteğmen Durgut, "Yunan ordusu, 99 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'nde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanından kaçmakta bulan düşman, bir sene sonra Dumlupınar'da tekrar aynı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu'nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti'nin yolunu açmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921'de, bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e, Türk Milleti adına, 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanını tevcih etmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından tören sona erdi.

manavgat-ilcesinde-19-eylul-gaziler-gunu.jpg

KUMLUCA'DA GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA ÇELENK KONULDU

Kumluca ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk koyma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Uğur Kolsuz, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal ve daire amirleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından şehitler ve vefat eden gaziler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından törene katılan gazilere ikramlar yapıldı.

kumluca-ilcesinde-19-eylul-gaziler-gunu.jpg

KORKUTELİ'NDE GAZİLER GÜNÜ

Korkuteli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Tören kapsamında Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Garnizon Komutan vekili Personel Asteğmen Onur Alpaslan, Belediye Başkan vekili Ogün Taş, Korkuteli'nde bulunan gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik Anıtı'na İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelengi sunumu sonrası, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban yaptı. Çoban, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegane dayanağıdır ve bu asla unutulmamalıdır. Vefanın, sadakatin, millet ve vatan sevgisinin temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Bu itibarla Türk Milleti'nin bağımsız ve birlikte yaşaması için gösterilen üstün mücadeleyi sulandırarak, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını incitmeye çalışmak hiç kimsenin hakkı ve haddi olmayacaktır, olmamalıdır. Bizim için vatan savunmasında şehit ya da gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

Törende günün anlamına ilişkin öğrenciler şiirler okudu. Çelenk ve anma töreninin ardından Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Garnizon Komutan vekili Personel Asteğmen Onur Alpaslan ve Belediye Başkan vekili Ogün Taş ve protokol üyeleri, gazilerle ilgilenerek sohbet etti.

korkuteli-ilcesinde-19-eylul-gaziler-gunu-torenle-kutlandi.jpg

FİNİKE'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Finike'de 19 Eylül Gaziler Günü Atatürk Parkı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Finike'ye vekalet eden Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Murat Kemal Karayaka, askeri erkan, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Önal Aras yaptı. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, törenin ardından tüm gaziler adına Kore Gazisi İbrahim Kaşlı'ya çiçek takdim etti.

finikede-19-eylul-gaziler-gunu.jpg

DEMRE'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Demre ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Demre Cumhuriyet Alanı'nda yapılan Gaziler Günü kutlama törenine, Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gümrükçü, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Polat, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çırpan, askerler ve görevliler katıldı. Pandemi nedeniyle sınırlı tutulan tören Kaymakam Onur Şatıroğlu ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Gümrükçü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören sunucusu Türkçe öğretmeni Hatice Durşan, "Bugün ülkemizin bağımsızlığı, birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü yolunda kanlarını akıtan, bu ülke için canlarını siper eden gazilerimizin günü. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ve mareşallik unvanının verilişinin 99. yıl dönümü. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hayatta olan tüm gazilerimizi saygı ile selamlıyoruz. Hayata veda eden gazilerimizi, şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bize emanet olarak bıraktıkları Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır" dedi.

demre-ilcesinde-19-eylul-gaziler-gunu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler