Antalya Kent Sempozyumu Başladı

Antalya Kent Sempozyumu Başladı

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu'nun "Cumhuriyet'in 100. Yaşında Hayalimizdeki Antalya" temasıyla gerçekleştirdiği Kent Sempozyumu, açılış töreni ile başladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu'nun düzenlediği ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Antalya Kent Sempozyumu başladı. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eski ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Büyükşehir ve Muratpaşa belediye başkan yardımcıları, TMMOB'a bağlı oda başkanları ve çok sayıda misafir katıldı.

MMO Antalya Şube Başkanı ve Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, "Cumhuriyetin 100. Yaşında Hayalimizdeki Antalya" ana teması ile başlattıkları Antalya Kent Sempozyumu kapsamında, Antalya'nın hem zemin yapısının hem de üst yapının ele alınacağı depreme dirençli kentleşmenin, nüfus artışının elektriksel altyapıda oluşturduğu sorunların, göç ve göçün etkilerinin, nüfus artışının çevresel etkilerinin, mevcut yapı stoku ve bilinçli kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı, Antalya'nın kanayan yarası durumundaki ulaşım sorununun ele alınacağı birçok oturum ve panelin gerçekleştirileceğini ifade etti.

TMMOB Antalya Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Derya Ünver ise 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde Antalya kamuoyunun tamamını ilgilendiren ve tamamının kaygısı niteliğindeki "Göç, Deprem, Ulaşım ve Çevre" temalarının değerlendirildiği iki gün sürecek sempozyumda kıymetli bilim insanları tarafından kentin sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağını ifade etti.

Başkan Muhittin Böcek ise, dünya kenti Antalya'nın bir çekim merkezi haline geldiğini vurgulayarak, turizmin getirdiği ek nüfus ve göçün etkisiyle oluşan hızlı nüfus artışının, kentsel gelişmeyi olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Böcek, kente uyum, istihdam, barınma, sosyal hizmet sorunlarının yanında, kentsel fiziksel planlama, ulaşım, altyapı ve çevre yönetimi konularında da ihtiyaçların her geçen gün arttığına dikkati çekti. Böcek, geçmişten günümüze artarak devam eden ulaşım sorununun kontrolsüz göç ile son yıllarda ivme kazanarak, kentin en önemli problemlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Antalya'nın Türkiye'nin nüfusuna göre en fazla araç sayısına sahip, 2 kişiye 1 aracın düştüğü kent olduğunun altını çizen Başkan Muhittin Böcek, "Genişlettiğimiz yollar, yaptığımız köprüler, akıllı kavşaklar, ilave toplu taşım araçları, tamamladığımız 3. Etap raylı sistem ile kent içi ulaşımına önemli katkılar sağladık. Şimdi de 18 km'lik 4. Etap Konyaaltı-Varsak raylı sistem hattının yapımına çok yakında başlıyoruz. Hattın 5.5 km'si 30 metre yeraltından geçecek ve trafiğe engel olmayacaktır. 22 km'lik 5. Etap Konyaaltı-Lara-Kundu raylı sistem hattı için de çalışmalarımız hızla devam ediyor" diye konuştu.

Ulaşımın sadece Büyükşehir Belediyesi'nin çabalarıyla çözülecek bir sorun olmadığını vurgulayan Böcek, Antalya-Alanya otoban ve hızlı tren projelerinin, tamamlanamayan çevre yollarının da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

2 gün sürecek sempozyumda; 4 oturum, 2 panel ve 22 konuşmacı "Göçün etkileri ve yönetimi, Depreme dirençli kentleşme, Ulaşım ve trafik yönetimi, İklim değişikliği ve Çevre" başlıklarındaki sorunları ele alacak ve çözüm önerilerini sunacak.

DHA

Antalya Kent Sempozyumu Başladı

Antalya Kent Sempozyumu Başladı

Antalya Kent Sempozyumu Başladı

Antalya Kent Sempozyumu Başladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler