Antalya Bilim Merkezi seneye açılıyor

Antalya Bilim Merkezi seneye açılıyor

Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle hazırlanan 'Antalya Bilim Merkezi' hakkında bilgi veren Tütüncü, “Merkez, 2021'in başında tanıtımları, eğitimleri başlayacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da hizmete açmış olacağız" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik ile birlikte Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'la görüştü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Eski Dokuma Fabrikası'nda 12 bin 500 metrekare alanda Türkiye'nin sayılı bilim merkezlerinden biri olan 'Antalya Bilim Merkezi'nin açılışına geri sayımın başladığını aktardı.

Kepez Belediyesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle hazırlanan 'Antalya Bilim Merkezi' hakkında AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik ile birlikte Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'la görüştüklerini açıklayan Tütüncü, Antalya Bilim Merkezi'nin seneye 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da açılışını gerçekleştireceklerini duyurdu.

antalya-bilim-merkezi-seneye-aciliyor-sanay-teknoloji-mustafa-varank-kepez-belediyesi.jpg

BAKANA TALEPLER İLETİLDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a 'Antalya Bilim Merkezi'ndeki son çalışmaları ilettiklerini aktaran Tütüncü, “Merkezimiz, sadece Antalya'nın değil, bütün bölge illerimizle birlikte öğrencilerimizin okuma öğrenme ve bilimsel bilgiyle buluşmak isteyen bütün vatandaşlarımızın buluştuğu nokta haline gelecek. Oradaki sergileri daha da geliştirmek, oranın donanımlarını daha da artırmak, içeriklerine yeni içerikler eklemek için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a taleplerimizi ilettik. Onların üzerinde değerlendirmede bulunduk. Sayın Bakanımız da bizim taleplerimiz doğrultusunda Antalya Bilim Merkezi'nin geliştirilmesi, daha çok bilimsel serginin, bilimsel üreten bölgenin olması konusunda TÜRBİTAK'a talimatlarını ileteceğini ifade etti" dedi.

"BU BİZİM İÇİN HAYALDİ"

Antalya Bilim Merkezi'nin, bilimsel bir bilgiyle buluşmak isteyen herkesin, yenilikçi düşüncelerin peşinde olan bütün bilim tutkunlarının ortak noktası ve ortak değeri haline geleceğini aktaran Hakan Tütüncü, “Bu bizim için büyük bir hayaldi. O büyük hayali en güzel şekilde hükümetimizle, bakanlığımızla birlikte gerçekleştiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Binanın mekanın sağlanması, yenilenmesi alt yapı hazırlıklarının yapılmasının tamamı belediyemize aitti. Belediyemiz üzerine düşen ödevleri en güzel şekilde yerine getirdi" diye konuştu.

Başkan Hakan Tütüncü son olarak, “Antalya Bilim Merkezi'nin inşallah 2021'in başında tanıtımları, eğitimleri başlayacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da orayı Kepez'in güzel bir zafer abidesi olarak hizmete açmış olacağız" dedi.

antalya-bilim-merkezi-kepez-belediyesi-hakan-tutuncu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler