Alman Noel Baba 23. Kez Demre'de

Alman Noel Baba 23. Kez Demre'de

ALMANYA'da 38 yıldır Noel Baba misyonu yürüten ve "Alman Noel Baba" olarak tanınan Wolfgang Kimming Liebe, 23. kez Antalya'nın Demre ilçesine geldi.

ALMANYA'da 38 yıldır Noel Baba misyonu yürüten ve "Alman Noel Baba" olarak tanınan Wolfgang Kimming Liebe, 23. kez Antalya'nın Demre ilçesine geldi.

Almanya'da Noel Baba misyonunu yürüten ve Papa tarafından günümüzde Noel Baba'nın temsilcisi olarak kutsanan Alman Noel Baba Kimming Liebe, Noel Baba'nın memleketi olarak bilinen Demre'ye geldi. Beraberinde eşi Karin Liebe ile Demre'ye gelen Alman Noel Baba, 10 gün ilçede kalacak. Kimming Liebe; Demre'de ilk olarak Kaymakam Onur Şatıroğlu'nu makamında ziyaret etti. Liebe, Kaymakam Şatıroğlu'na kendisini Demre'deki Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamı olarak kabul ettiği için teşekkür etti. Kaymakam Şatıroğlu da Liebe'ye, Türkiye'nin ve Demre'nin tanıtımına katkı sağladığı için teşekkür etti. İkili karşılıklı hediyeler verildi.

Alman Noel Baba ardından Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'yı makamında ziyaret etti. Kimming Liebe, "Demre benim ikinci ve son vatanım olacak. Ben Demre'nin fahri hemşehrisiyim. Ölünce burada toprağa verileceğim. Göğsümde taşıdığım Türk ve Alman bayrakları, Noel Baba'nın Demreli olduğunu gösteren kısa açıklama ile tüm dünyayı dolaşıyorum. Özellikle her yeni yıl öncesi Almanya'da ana okullarını, hastaneleri ve gençlik merkezlerini ziyaret ediyorum. Almanya'da çeşitli televizyon kanallarına çıkıyorum. Bu faaliyetlerimde hep Noel Baba'nın Demreli olduğunu, Türkiye'de yaşadığını anlatıyorum. Demre'yi tanıtmaya çalışıyorum. En büyük amacım, Noel Baba'nın farklı algılarla tanıtımını yıkmak. Onun bir Anadolu insanı, Demreli olduğunu anlatmak. Niçin göğsümde Türk bayrağı taşıdığımı soranlara bunu anlatıyorum. Hep birlikte bu yanlış algıyı yıkacağız. Ayrıca belediye başkanı Demre sahilini baştan sona değiştirmiş. Sahiller her gün pırıl pırıl. Bunun için teşekkür ediyorum" dedi.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya da "Siz artık bizden birisiniz. Demrelisiniz. Sizin bu ilçenin tanıtımına, Noel Baba'nın bir Demreli olduğunu anlatma, gösterme çabalarınıza bir Demreli olarak, Demre Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyoruz. Bize katkı sağlıyorsunuz. Sizi her yıl Demre'de ağırlamaktan onur duyuyoruz" diye konuştu.

Başkan Kocakaya, Alman Noel Baba'ya kristal bir Noel Baba, Myra Antik Kenti ve Kekova seti hediye etti.

Alman Noel Baba daha sonra Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulundu. Demre caddelerinde gezerek, Demrelileri selamlayıp, fotoğraf çektiren Liebe, ardından restorasyon çalışmaları devam eden Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni ziyaret etti. Liebe, restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Alman Noel Baba 23. Kez Demre'de

Alman Noel Baba 23. Kez Demre'de

Alman Noel Baba 23. Kez Demre'de

Alman Noel Baba 23. Kez Demre'de

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler