'âlemciler Mahallesi' 13 Öğrenciye Burs Oldu

'âlemciler Mahallesi' 13 Öğrenciye Burs Oldu

ANTALYA'da oyunların gelirini üniversite öğrencilerine burs olarak veren amatör tiyatro grubu, ilk prömiyerini yaptıkları "Âlemciler Mahallesi" oyunuyla...

ANTALYA'da oyunların gelirini üniversite öğrencilerine burs olarak veren amatör tiyatro grubu, ilk prömiyerini yaptıkları "Âlemciler Mahallesi" oyunuyla izleyenleri güldürdü.

Haşim İşcan Mahallesi'ndeki bir kültür merkezinde Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan emekli Adem Atar'ın yönetmenliğinde tiyatro çalışmalarını sürdüren amatör grup, son olarak "Alemciler Mahallesi" adlı oyunu sahneye koydu.

PRÖMİYERİ MURATPAŞA'DA

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda prömiyeri gerçekleşen "Alemciler Mahallesi'nde Adem Atar (Turabi/Sütçü), Sermin Kasapoğlu (Arabesk Akif/Kasap İsmet), Fazilet Kabadayı (Urfalı Babi/Korsan Kerim), Bilal Özdemir (Köfteci/Belgeci Beşir), Hülya Ekimler (Sevim/Fedai), Mürüvet Toraman (Çaycı İbo), Birsen Aydoğdu (Ruhat/Travesti), Aynur Deniz (Betül/Hayat kadını), Fatma Sönmez (Faça Ana) ve Pakize Arıcı (Hayat kadını) rollerinde izleyici karşısına çıktı.

OYUNUN HİKÂYESİ

Alemciler Mahallesi'nin seyyar satıcıları Urfalı Babi ile Sütçü Türabi, Alem Kahve'nin sahibi olan Faça Ana'ya "himayeci harcı" ödüyorlar. Ne var ki ne Babi, ne de Türabi yaptıkları işlerden para kazanamaz hale geliyorlar. Babi, memleketten gelen acil telgraf üzerine işportacı tezgâhını satıp yol parası yapıyor. Faça Ana'da kahvehane de çay satışını artırmak için "dert dinleme" masası oluşturuyor. Masada dert dinleyen Ali Dinler'e kimse dertlerini dinletemiyor ve herkesin farklı isyanları oyunda komedi tadından sahneleniyor.

13 ÖĞRENCİYE BURS

Salonu dolduran tiyatroseverler, eserin oyuncuları ve yönetmeni ayakta alkışladı. Yönetmen Adem Atar, oyunların gelirini burs verdikleri 13 öğrencinin hesabına aktardıklarını ifade etti, katkıda bulunan kişi, sivil toplum kuruluşları ile kurumlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

'âlemciler Mahallesi' 13 Öğrenciye Burs Oldu

'âlemciler Mahallesi' 13 Öğrenciye Burs Oldu

'âlemciler Mahallesi' 13 Öğrenciye Burs Oldu

'âlemciler Mahallesi' 13 Öğrenciye Burs Oldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler