Aks'de Bugün Uzun Perşembe

Aks'de Bugün Uzun Perşembe

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, "Cumhuriyetimizin 100. yılı dolaysıyla "Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e Mehmet Ali Laga - Asker ve Ressam"...

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, "Cumhuriyetimizin 100. yılı dolaysıyla "Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e Mehmet Ali Laga - Asker ve Ressam" sergimizi halkla buluşturduk. Yaklaşık 1 ay süren sergimizin sanatseverlerden görmüş olduğu ilgiden memnunuz" dedi.

Türk sanat tarihinde batılılaşmanın öncüsü nitelemesiyle bir döneme adını vermiş asker-ressamların 4. kuşak temsilcilerinden olan Mehmet Ali Laga'nın 7 Şubat'ta Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) açılan, "Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e Mehmet Ali Laga - Asker ve Ressam" sergisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Mehmet Ali Laga'nın sanatına toplumsal dönüşüm penceresinden bakmayı amaçlayan sergi, farklı koleksiyonlardan derlenen ve aralarında Büyükada, Yelkenliler, İstanbul'da bir Sokak, Ayvalı Natürmort gibi önemli yapıtların da bulunduğu farklı tekniklerde 70 eserin yanı sıra desen defterleri, etütler, fotoğraflar, gazete kupürleri, sergi katalogları ve benzeri belgelerle dönem tarihine ilişkin ipuçlarını Antalyalı sanatseverlerle buluşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler