Akdeniz Üniversitesi'ne 14 Bin Yeni Öğrenci

Akdeniz Üniversitesi'ne 14 Bin Yeni Öğrenci

AKDENİZ Üniversitesi'nde yeni eğitim- öğretim döneminde 14 bini aşkın öğrenci bekleniyor.

AKDENİZ Üniversitesi'nde yeni eğitim- öğretim döneminde 14 bini aşkın öğrenci bekleniyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, iki yıllık pandemi sürecinin ardından yeni dönemde 24 fakültenin tamamında yüz yüze eğitime geçişi planladıklarını açıkladı.

24 fakültede, 54 bine yakın öğrencisiyle birlikte bu yıl 14 bini aşan kontenjanı bulunan Akdeniz Üniversitesi'nde, tercihlerin açıklanması ve kayıtlarla birlikte öğrenci sayısının 68 bini bulması bekleniyor. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, iki yıldır devam eden pandemi nedeniyle ağırlıklı uzaktan eğitimin uygulandığını, yeni dönemde Covid-19 virüsünün ölümcül etkisini baştaki döneme göre kaybetmiş olması nedeniyle tamamıyla yüz yüze eğitime geçmeyi hedeflediklerini açıkladı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM PLANI

Fakültelere göre değişmekle birlikte eylülde eğitim- öğretimin peyderpey başlayacağını duyuran Prof. Dr. Özkan, "İnşallah kovidle ilgili bir sıkıntı olmaz ise öğrencilerimize güzel bir hoş geldin seremonisi yapmayı planlıyoruz. Önemli olan onlara çok kaliteli eğitim vermek ve bu kaliteli eğitim sırasında da 4-5 yıl boyunca sosyal ve kültürel olarak çok keyifli anlar yaşamalarını sağlamak, elimizden geleni yapacağız. Kovid nedeniyle iki yıldır tamamen yüz yüze eğitim vermemiştik. Yeni süreçte inşallah kovid böyle giderse yüz yüze eğitimi planlıyoruz. İnşallah öğrencilerimize eğlenceli, güvenli bir kampüs sağlarız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler