Akdağ Doğal Rengine Büründü

Akdağ Doğal Rengine Büründü

ANTALYA'nın Kaş ilçesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında yer alan Batı Antalya'nın en büyük ikinci noktası olan Akdağ, doğal rengine büründü.

ANTALYA'nın Kaş ilçesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında yer alan Batı Antalya'nın en büyük ikinci noktası olan Akdağ, doğal rengine büründü. Son üç gündür yağan kar, Akdağ'ın her noktasını karla kapladı.

Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'nda son üç gündür yağan kar, tüm ovayı ve dağları beyaza bürüdü. Gömbe Mahallesi merkezi yer yer 20 cm'yi bulan karla kaplandı. Sıcaklık gündüz eksi 4- 5 dereceye düştü. Gömbe Yaylası'ndan başlayarak doruklara doğru kar kalınlığı 2 metrenin üstüne çıktı. Batı Toroslar'ın en yüksek ikinci tepesi olan 3024 metre yüksekliğindeki Akdağ'ın her noktası beyaza büründü. Akdağ'ın doruklarındaki kar kalınlığının yaklaşık 2,5 metreye ulaştığı tahmin ediliyor. Akdağ'ın yanındaki Yumlu Tepe de yine beyaza büründü. Bölgede Karayolları, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi ekipleri yollarda kar temizliğine devam ediyor. Bazı mahallelerde hatların kopması nedeniyle elektrik yok. Ancak yollar açık. Yine Gömbe Yaylası yanındaki Sütleğen Yaylası bölgesi de karla kaplandı.

Gömbeli Yusuf Yağızer, Gömbe Bölgesi'nden son üç yılın en yoğun kar yağışı yaşanıyor. Son iki yılda kuraklık tehlikesi yaşayan Gömbe Yaylası'na, yağan kar ilaç oldu. Geçen yıl Gömbe ve Elmalı Yaylası'na hayat veren Çayboğazı Barajı kurudu. Bölgenin doğal güzelliği olan, Alevi yuttaşlarca kutsal sayılan Uçarsu Şelalesi ile yaklaşık 2400 metre yüksekliğindeki İkiz Göller, Subaşı Yaylası kurudu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler