Afad’dan Mağara Araştırma Topluluğu Üyelerine Eğitim Verildi

Afad’dan Mağara Araştırma Topluluğu Üyelerine Eğitim Verildi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mağara Araştırma Topluluğu üyeleri olası afetlere etkin müdahale için Rektör Prof.

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mağara Araştırma Topluluğu üyeleri olası afetlere etkin müdahale için Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın girişimiyle Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı(AFAD)görevlilerinden eğitim aldı. Topluluk son deprem felaketinde de arama kurtarma faaliyetlerine önemli katkı sağlamıştı.

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 büyükşehiri etkileyen deprem sonrası bölgede arama kurtarma faaliyetlerine önemli katkı sağlayan AÜ Mağara Araştırma Topluluğu, olası afetlere daha etkin müdahale için Antalya İl AFAD ekiplerinden eğitim aldı. Kahramanmaraş merkezli depremden sonra yapılan ilk Antalya AFAD Gönüllüleri eğitimine Mağara Araştırmaları Topluluğu (AKÜMAK) üyeleri ve akademisyenler katıldı.

SAHADA EĞİTİM ALDILAR

Deneyimli AFAD personelleri tarafından verilen deprem, yangın ve dağ arama kurtarma (DAK) teorik eğitimlerin ardından sahaya çıkartılan AFAD gönüllüleri çeşitli senaryolarda kurtarma faaliyetleri üzerine pratik eğitim aldı. Antalya AFAD Müdürlüğü tarafından hazırlanan enkazda çalışma yapan gönüllüler, enkaz bölgesinde kullanılan dinleme cihazları ve kesici, delici aletlerin kullanımıyla ilgili bilgilendirildi. Dağ arama kurtarma üzerine de eğitim alan gönüllüler, ip üstünde iniş-çıkış gibi orta seviye kurtarma manevralarını da tamamladı.

5 GÜNLÜK EĞİTİMİN ARDINDAN SINAV

Gönüllüler, eğitimin son gününde AFAD'ın olası bir afet durumunda anında müdahale etmek için kurduğu lojistik depoda, çadır kurma eğitimi aldı. Lojistik deponun kullanımı hakkında bilgilendirildikten sonra, yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale eğitimi alan gönüllüler, 5 günün ardından girdikleri sınav sonucunda eğitimi başarıyla tamamladılar.

 

Afad’dan Mağara Araştırma Topluluğu Üyelerine Eğitim Verildi

Afad’dan Mağara Araştırma Topluluğu Üyelerine Eğitim Verildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler