Adrenalin tutkunlarının yeni gözdesi airsoft

Adrenalin tutkunlarının yeni gözdesi airsoft

Dünya üzerinde airsoft olarak bilinen özel oyuncak silahlarla oynanan oyun, gerçek savaşı aratmayacak görüntülere sahne oluyor.

Adrenalinin zirveye çıktığı oyun sırasında, hedefler bir bir yok edilerek amaca ulaşılmaya çalışılıyor. Dünyadaki çıkış amacı, profesyonel ordu mensubu askerlerin eğitimlerinde kullanılmak amaçlı ordu simülasyonu olarak tasarlanan silahlar, şarjlı veya sıkıştırılmış havayla çalışıyor. Görünümü gerçeğini aratmayan silahlar, 'BB' adı verilen doğada çözülerek yok olan minik top şeklinde mermiler atıyor.

Airsoftu Antalyalılarla buluşturan Airsoft Tactical Sport Game'in yetkilileri Emre Pektaş ve Ercan Kacak, Türkiye'de airsoftun yeni yayılmaya başladığını ve yakın zamanda patlama yapacağına inandıklarını ifade etti. Airsoft silahlarının 6 milimetrelik plastik toplar attığını söyleyen Emre Pektaş, "Gerçek silahlara benzeyen bu oyuncakların attıkları şeyler her ne kadar plastik toplar olsa da, bu topların silahın namlusundan çıkış hızları saniyede 120 metreden daha fazla hıza rahatlıkla ulaşabiliyor" dedi.

ORİJİNAL AĞIRLIKTA REPLİKA SİLAHLAR

Dünyada birçok askeri birliğin bu oyuncakları satın alarak askerlere eğitim verdiğini ifade eden Ercan Kacak ise "Dünyanın birçok ülkesinde özel kuvvetler bu oyuncaklarla eğitim alıyor, zaten bu sporun çıkma nedeni bu. Paintball'a oldukça benzeyen bu sporun en büyük farkı, orijinali ile aynı ağırlığa ve yapıya sahip replika silahlarla oynanması ve oyun sırasında oyuncuların miğfer, hücum yeleği, eldiven, kamuflaj ile tam olarak askeri teçhizatlı olmaları. Oyuncular iki takım halinde belirli senaryolar üzerinden iş hayatının ve şehrin stres dolu yaşantısından uzaklaşarak heyecan ve adrenalin dolu vakit geçiriyor" dedi.

dunya-uzerinde-airsoft-olarak-bilinen-ozel-oyuncak-silahlarla-oynanan-oyun-gercek-savasi-aratmayacak-goruntulere-sahne-oluyor.jpg

dunya-uzerinde-airsoft-olarak-bilinen-ozel-oyuncak-silahlarla-oynanan-oyun-gercek-savasi-aratmayacak-goruntulere-sahne-oluyor-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler