65 kez Likya Yolu'nun tamamını yürüdü

65 kez Likya Yolu'nun tamamını yürüdü

Antalya'da faaliyet gösteren doğa sevdalılarının oluşturduğu Börtü Böcek Grubu, Torosların Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan bölümünde bir doğa ve Likya Yolu yürüyüşü düzenledi.

Börtü Böcek Grubu, Likya Yolu'nun Toroslarda başlayan bölümünde bir doğa yürüyüşü düzenlendi. Dağcı rehber Cuma Gök'ün rehberlik ettiği yürüyüş, Demre'ye bağlı denizden 600 metre yüksekliğindeki Belören Mahallesi'nde başladı. Grup, otobüsle Belören Mahallesi'ndeki Alaca Kilise'ye çıktı.

Alaca Kilise gezildikten sonra yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe 6'sı Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılardan olmak üzere toplam 46 kişi katıldı. Grup, yürüyüş boyunca yol üzerindeki bitki türlerini inceleyerek, Belören Mahallesi merkezine indi. Burada verilen molanın ardından tekrar yürüyüşe geçen grup, ara molalarla Demre ilçe merkezindeki Myra Antik Kenti'ne kadar 10 kilometre yürüdü. Myra Antik Kenti gezildi. Buradan otobüsle Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ne geçildi. Müze gezisi ile yürüyüş tamamlandı.

"65 KEZ LİKYA YOLU'NUN TAMAMINI YÜRÜDÜM"

Cuma Gök, "17- 18 yıldır Likya Yolu'nda yürüyorum. Toplam 65 kez Likya Yolu'nun tamamını yürüdüm. Dünyadaki birçok yürüyüş yolunda yürüdüm. İddia ediyorum Likya Yolu, dünyanın en güzel yürüyüş yolu. Denizi, doğayı, tarihi, bitki çeşitliliğini, değişik yaşam kültürü taşıyan Türk insanını içinde barındırıyor. Gruptaki arkadaşlarımız ilk kez Likya Yolu'nun bu bölümünde yürüdü. Doğaya dokunduk. Kar yağışının habercisi olan sıklamen çiçeklerini, palamut ağaçlarını ve palamut meyvesini, çitlembikleri inceledik. Toroslardaki Bizans tarihinin en güzel örneği olan Alaca Kilise'yi gördük. İnsanımızı doğayla, tarihle buluşturduk. Kendi ülkemizin zenginliklerini tanıttık. Çok üzücü olan kendi ülkemizdeki bu zenginlikleri bilmiyoruz, tanımıyoruz. Artık Likya Yolu taşıdığı değeri bulmalı. Bunun için bu yolu herkes yürümeli" dedi.

antalyada-faaliyet-gosteren-doga-sevdalilarinin-olusturdugu-bortu-bocek-grubu-toroslarin-antalyanin-demre-ilcesinde-bulunan-bolumunde-bir-doga-ve-likya-yolu-yuruyusu-duzenledi.jpg

antalyada-faaliyet-gosteren-doga-sevdalilarinin-olusturdugu-bortu-bocek-grubu-toroslarin-antalyanin-demre-ilcesinde-bulunan-bolumunde-bir-doga-ve-likya-yolu-yuruyusu-duzenledi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler