10 Günlükken SMA Teşhisi Konulan Yusuf Yiğit'in Kampanyasının Yüzde 1'i Tamamlandı

10 Günlükken SMA Teşhisi Konulan Yusuf Yiğit'in Kampanyasının Yüzde 1'i Tamamlandı

Antalya'da yaşayan Bakırdağ çiftinin 1 yaşındaki oğlu Yusuf Yiğit'e, 10 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konuldu.

Antalya'da yaşayan Bakırdağ çiftinin 1 yaşındaki oğlu Yusuf Yiğit'e, 10 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Yusuf Yiğit'in yurt dışındaki gen tedavisine ulaşabilmesi için başlatılan kampanyada, tedavi ücretinin sadece yüzde 1'i toplandı. Oğlunun kampanyasına destek isteyen Ramazan Babadağ, "Yusuf Yiğit'in en geç 2 yaşına kadar bu ilacı alması gerekiyor" dedi.

Antalya'da yaşayan Selma (42) ve Ramazan Bakırdağ (43) çiftinin 4'üncü çocuğu Yusuf Yiğit, Ekim 2022'de dünyaya geldi. 10 günlükken topuk kanı alınan Yusuf Yiğit'e, SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Bakırdağ çifti, Yusuf Yiğit'in gen tedavisi için Antalya Valiliği'ne SMA kampanyası başvurusunda bulundu. Yaklaşık 15 gün önce başvurusu kabul edilen Yusuf Yiğit'in kampanyasında, tedavi ücretinin sadece yüzde 1'i tamamlandı. Yusuf Yiğit'in 2 yaşına kadar Dubai'deki gen tedavisine ulaşabilmesi için toplam 1 milyon 820 bin dolara ihtiyacı var. Bakırdağ çifti, Yusuf Yiğit'in tedavisine ulaşabilmesi için gönüllülerden destek bekliyor.

'BAŞIMIZA GELDİĞİNDE SÜRECİN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU ANLADIK'

Hurda toplayarak ailesinin geçimini sağlayan Ramazan Bakırdağ, oğlu Yusuf Yiğit'in hastalığı hakkında bilgi verdi. Bakırdağ, "SMA hakkında televizyonlarda çocukları görüyorduk. Bazen telefonda karşımıza çıkıyordu ama başımıza geldiğinde sürecin ne kadar zor olduğunu anladık. Öğrendiğim gün dünyam başıma yıkıldı. Doktor bize yolumuzun çok uzun olduğunu, çok yorulacağımız söyledi. Yorulmaya devam ediyoruz" dedi.

'DESTEĞE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR'

SMA kampanyasına çok geç başladıklarını belirten Bakırdağ, "Cesaretimiz olmadı. Meblağ çok büyüktü. Başarabileceğimiz ümidi yoktu ama inşallah yardım severlerin desteğiyle yavrumuzu kurtarırız. Sağlığına kavuştururuz. Yardımseverler desteklerini esirgemesin. Bu çocuğun hayatının kurtulmasına yardımcı olacaklar inşallah. Kampanyanın yüzde 1'i tamamlandı. Yüzde 99'u bekliyor. Gönüllülerimiz çok az o yüzden desteğe çok ihtiyacımız var. Destek olmazsa bu kampanyalar maalesef bitmiyor. Yusuf Yiğit'in en geç 2 yaşına kadar bu ilacı alması gerekiyor. Kısa bir süremiz var. Bu kampanya çok meşakkatli ve toplaması da zor bir meblağ" diye konuştu.

DHA

10 Günlükken SMA Teşhisi Konulan Yusuf Yiğit'in Kampanyasının Yüzde 1'i Tamamlandı

10 Günlükken SMA Teşhisi Konulan Yusuf Yiğit'in Kampanyasının Yüzde 1'i Tamamlandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler