Samanyolu Türkiye’den Görülecek Mi? Hangi Ülkeler Görebilecek?

Samanyolu Türkiye’den Görülecek Mi? Hangi Ülkeler Görebilecek?

Evrenin en görkemli doğa olaylarından birini de Samanyolu Galaksi’si sunuyor. Müthiş doğa olayları ile beraber büyülüyen Samanyolu, görenleri hayrete düşürüyor. Bu sefer Samanyolu, sadece belli bir bölgede kendini gösterecek. İşte detaylar…

Samanyolu; Dünya’nın ana galaksisidir. NASA onu "100.000 ışık yılından fazla yayılan bir yıldız diskine sahip bir spiral galaksi" olarak tanımlıyor. Uzay ajansı, Dünya'nın galaksinin spiral kollarından biri boyunca, merkezden yaklaşık yarısında bulunduğunu belirtiyor.

Güneş sistemimizin Samanyolu'nun tek bir yörüngesini tamamlaması yaklaşık 240 milyon yıl sürüyor. NASA, Samanyolu'nun bir parçası olmamıza rağmen, bazen gökyüzünde yayan ve "soluk, sütlü bir ışık bandı" gibi görünen merkezi diskini görebiliriz.

eyjidwnrzxqioijjb250zw50lmhzd3n0yxrpyy5jb20ilcjrzxkioijnawzcl2dldhr5aw1hz2vzltezotq5ndm0ny5qcgcilcjlzgl0cyi6eyjyzxnpemuionsid2lkdggiojgyoh19fq.jpg

SAMANYOLU'NU NE ZAMAN GÖRÜLECEK?

Kesin tarihler bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Ancak Samanyolu tüm ABD'de aynı günler boyunca görünür olacak. Samanyolu'nu görebilmeniz için gökyüzünün oldukça karanlık olması gerekiyor. Bunu görmek için en iyi zamanlar, yeni bir aydan beş gün önce ve beş gün sonradır. Temmuz'un yeni ayı 5 Temmuz akşamı ve 6 Temmuz sabahı gerçekleşir.

Böylece Samanyolu'nu görmek için tarih aralığını belirler. Ay, 13 Temmuz'da gerçekleşen yaklaşık %50 parlaklığa ulaştığında, Samanyolu'nu bir sonraki yeni aya kadar tespit etmek çok daha zor hale gelir.

TÜRKİYE’DEN İZLEMEK MÜMKÜN MÜ?

Samanyolu hakkında NASA, şimdilik Amerika için bir tahminde bulundu. Amerika’da görülecek olan Samanyolu, daha sonrasında Avrupa, Asya ülkelerinde görülüp görülmeyeceği bilinmiyor. Bu yüzdende Türkiye şimdilik bu doğa olayının dışında kalıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler