TFF’de Seçim Öncesi İşler Kızışıyor: Açıklamların Ardı Arkası Kesilmiyor!

TFF’de Seçim Öncesi İşler Kızışıyor: Açıklamların Ardı Arkası Kesilmiyor!

Türkiye futbol Federasyonu (TFF)’nun erken seçime gitmesi için gerekli imza toplandı. Kulüpler Briliği imzaları toplayarak TFF’ye iletti. Ancak TFF’den imzalar sonrası açıklama gecikmedi…

Futbolda sular bir türlü durulmuyor. Türkiye Futbol Federasyonu, seçime gitme kararı aldı. Ancak kulüpler erken bir seçim talebinde bulundu ve bunun için noter huzurunda imza toplama işlemi başladı.

KULÜPLER YETERLİ İMZAYI TOPLADI

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu’nun paylaştığı habere göre, kulüpler resmi olarak gerekli imza çoğunluğunu sağladı. Erken seçim için gerekli olan en az 130 imzanın üzerinde bir çoğunluk sağlandı.

120 resmi ıslak imza TFF binasına ulaştı. Diğer 20 onay ise noter huzurunda imzalandı. Fakat TFF’ye henüz ulaşmadı. Kulüpler Birliği imzalar konusunda 2 Mayıs Perşembe günü toplanarak basına noter huzurunda atılan ıslak imza belgelerini sunacak.

tff-onderliginde-yapilan-iftar-programina-bircok-kulup-katilmadi-tff-baskanindan-ilk-defa-derbi-yorumu-geldi.jpg

TFF’DEN ANINDA AÇIKLAMA

Erken seçim için tüm prosedürün uygulanması Trükiye Futbol Federasyonu (TFF)’nu harekete geçirdi. İmzaların atılmasının ardından TFF şu açıklamayı yaptı;

“Seçimli Genel Kurul'da oy hakkı olan 324 delegeye sahip ve özerk bir kurum olan Türkiye Futbol Federasyonu'nda, statü gereği olağanüstü kongre çağrısı yapılabilmesi için toplam delege sayısının yüzde 40'ına karşılık gelen 130 delegenin noter onaylı, resmi imzayla TFF'ye çağrı yapması gerekmektedir.

Bu durumda olağanüstü kongre kararı alma yetkisi TFF Yönetim Kurulu'ndadır. TFF Yönetim Kurulu'nun olağanüstü kongre kararı alması durumunda karardan 30 gün sonra olağanüstü kongre toplanır. Toplanan kongrede seçim kararı alınması için delege sayısının yüzde 50'sinin 1 fazlası olan 163 delegenin onayı gerekir. 163 delege, seçimli olağanüstü genel kurul yapılması teklifini onaylarsa bu durumda özerk TFF statüsü gereği ancak 30 gün sonra bu kez seçimli olağanüstü genel kurul toplanmasına karar verilebilir.

Özetle 1 ayı aşkın bir süredir olağanüstü kongre kararı için yeterli imzayı toplayamamış azınlığın yeterli imzaları toplayabilmesi durumunda dahi seçimli olağanüstü genel kurul için 60 gün süre geçmesi gerekir. Bu durumda yeter sayıda imza toplansa bile olağanüstü seçimli genel kurulun Temmuz ayının ilk yarısından önce yapılması mümkün değildir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler