Trump'a Emlak Dolandırıcılığı Davasında Büyük Ceza

Trump'a Emlak Dolandırıcılığı Davasında Büyük Ceza

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, New York'ta yargılandığı emlak dolandırıcılığı davasında 354.9 milyon dolar ceza aldı. Donald Trump ve oğullarına iş yapma yasağı getirilirken Trump Organization'ın üç boyunca denetlenmesine karar verildi.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, New York eyaletinde kendisine yöneltilen emlak dolandırıcılığı suçlamalarıyla ilgili davada tazminat cezasına çarptırıldı. Manhattan Yüksek Mahkemesi, Trump'ın milyonlarca dolar ceza ödemesine ve bazı kısıtlamalara tabi tutulmasına hükmetti. İşte detaylar...

DONAL TRUMP'A EMLAK DOLANDIRICILIĞI DAVASINDA REKOR CEZA

ABD’nin New York eyaletinde görülen davada, Manhattan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron'un verdiği karara göre Trump, 354,9 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalacak ve üç yıl boyunca New York eyaletinde şirket yönetemeyecek. Emlak dolandırıcılığı suçlaması ile Donald Trump hakkında açılan davada, Trump Organization ve Trump'ın oğulları hakkında da dikkat çeken kararlar çıktı. 

TRUMP'IN OĞULLARINA İŞ YASAĞI, TRUMP ORGANIZATION'A DENETİM

Kararla birlikte, Trump Organization bağımsız bir oluşum tarafından üç yıl boyunca denetlenecek. Trump'ın avukatlarının karara itiraz edeceği belirtilirken, bu sürecin uzun sürebileceği ifade edildi. Ayrıca, Trump'ın oğulları da iki yıl süreyle New York eyaleti sınırlarında iş yapamayacaklar.

TRUMP'A VERİLEN TOPLAM TAZMİNAT CEZASI YARIM MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Trump, daha önce E. Jean Carroll'a yönelik tecavüz ve hakaret davasında 83 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Son aldığı ceza ile birlikte ödemek zorunda olduğu tazminat rakamı 438 milyon dolara ulaştı.

Forbes dergisine göre, 2023 Eylül ayında Donald Trump'ın net serveti 2,6 milyar dolardı.

trumpa-emlak-dolandiriciligi-davasinda-buyuk-ceza.jpg

DONALD TRUMP'A YÖNELTİLEN İDDİALAR NEYDİ?

New York Başsavcısı Letitia James, Trump'ın, çocuklarının ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiği iddiasıyla bir iddianame hazırlamıştı. İddianamede, Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmaması, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul alımını yapmaması ve 370 milyon dolar para cezası alması isteniyordu. Yargıç Arthur Engoron, Trump'ın "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla açılan davada suçlamaların mahkemede görülmesine hükmetmişti. Engoron'un kararında, Trump'ın ve şirketinin finansal durumlarını abartarak kredi ve düşük sigorta primi elde ettiği belirtilmişti. Davalar devam ederken Trump, kasım ayındaki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi aday olma yolunda ilerliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler