Sıcak Gelişme: Putin'in En Büyük Rakiplerinden Navalni Hapishanede Hayatını Kaybetti!

Sıcak Gelişme: Putin'in En Büyük Rakiplerinden Navalni Hapishanede Hayatını Kaybetti!

Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Vladimir Putin'in önemli muhaliflerinden biri olarak bilinen Aleksey Navalni, cezaevinde hayatını kaybetti.

Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan muhalif lider Aleksey Navalni, Vladimir Putin'in önemli muhaliflerinden biri olarak biliniyordu. Navalni'nin cezaevinde hayatını kaybettiği açıklandı. Navalni, yaklaşan mart ayındaki başkanlık seçimlerinde Putin'i protesto etmek amacıyla seçmenlerden oy kullanmalarını talep ettiği bir mesaj iletmişti. Ölümü, Rusya'da siyasi gerilimleri daha da artırarak uluslararası arenada dikkat çekti. İşte haberin detayları...

MUHALİF LİDER HAPİSHANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cezaevinde rahatsızlanarak hayatını kaybettiği bildirildi. Rus cezaevi yetkilileri, Navalni'nin yürüyüş sonrasında rahatsızlandığını ve bilincini kaybettiğini, yapılan tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Cezaevi yetkililerinin Navalni'nin ölümüyle ilgili tüm incelemelerin Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, tamamladığını açıkladı. Reuters haber ajansının açıklamalarına göre Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmysh ise ölüm haberini doğrulayamadıklarını belirtti, ancak Navalni'nin avukatının cezaevine doğru yola çıktığını ifadelerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler